Tudi vi radi odigrate kakšno igro človek ne jezi se? Na naši spletni strani najdete najzanimivejše online verzije igre človek ne jezi se, ki jih lahko igrate kar na vašem računalniku.

Najbolj igrane

  1. Človek ne jezi se - 92.875 views
  2. Flash Ludo 3D - 43.752 views
  3. Človek ne jezi se za dva - 36.108 views

Pravila igre Človek ne jezi se

$$H_9179BAE2_51204$2DNE$2DJEZI$2DV

Igra človek ne jezi se. Vir: e-shopping-center.com

Najbolj priljubljena družabna in družinska igra Človek ne jezi se, je zelo enostavna za igranje. Vsekakor pa ima tudi nekaj določenih pravil.

Pravila:
– na začetku igralci vržejo kocko 1x, kdo vrže največje število, začne prvi,
– vsak vrže kocko 3x, dokler ne vrže 6 pik, ter lahko postavi figuro na njegovo polje,
– izhodno polje (polje, s katerim začnemo) se ne šteje kot igralno polje,
– med igro se ne smemo razburjati, če ne vržemo pravega števila pik na kocki,
– v hiši (na cilju) ne moremo preskakovati figur ali polj, ampak je potrebno vreči točno število pik (če potrebujemo 3 pike in vržemo 4, figure ne moremo prestaviti),
– če niso vse figure v vrsti (ena za drugo) v hiši oz na cilju, nimamo pa nobene figure na igralnem polju, lahko vržemo le 1x.

Če igramo igro na spletu, so pravila odvisna od igre oziroma verzije igre, medtem pa, če jo igramo v fizični obliki, si lahko pravila malenkost priredimo.

 

Igra je koristna za otroke

Igra je tudi koristna za otroke, saj se ob njej naučijo potrpežljivosti pri čakanju na vrsto, da bodo lahko vrgli kocko ter obvladovanja jeze, če jih kdo “vrže ven” iz igre oz nazaj na začetek. Prav tako pa se učijo štetja polj.

 

Kje kupiti igro

pilulilu-clovek-ne-jezi-se

Doma narejen Človek ne jezi se iz papirja in plastelina – klik za povečavo

Igra človek ne jezi se je zelo popularna, ter se jo lahko kupi v vseh večjih trgovinah, kot so Mercator centri, Interspar ali Tuš. Najdemo tudi v spletnih trgovinah, kot recimo Mimovrste, pasadena itd.

Če pa želimo, pa lahko z otroci naredimo igro sami. Natisnemo ploščo, ki jo snamemo iz spleta, spodaj pa smo za vas podali tudi 2 sliki, kateri lahko natisnete, ali pa jo narišete sami v slikarju. Tudi figure ter kocko lahko naredite iz papirja ali plastelina, prepričani pa smo, da imate tudi doma kakšno staro igro, ki ima podobne figurice, ali pa uporabite majhne igračke kot igralne figure.